Δράση

Η Δράση του Ιδρύματος

Σκοπός του ιδρύματος είναι η οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδύνατων ασθενών, που έχουν ανάγκη θεραπείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε κοινωνική ασφάλεια για την αντιμετώπιση των εξόδων νοσηλείας τους στο εξωτερικό, η οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδύνατων οικογενειών καθώς και άλλων φιλανθρωπικών σωματείων.

Μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Λαμπροπούλου έχει παράσχει βοήθεια σε πάνω από 3.500 οικογένειες και 100 φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η παροχή βοήθειας γίνεται μετά τον ενδελεχή έλεγχο ιατρικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων απορίας  ή οικονομικής αδυναμίας. Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς ποσό μεγαλύτερο από 4,5 εκατομμύρια ευρώ και έχει παρασχεθεί βοήθεια σε πάνω από  3.500 οικογένειες και 100 φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ευχαριστήριες Επιστολές

Σύλλογος Φλόγα 12/2020

[…] Θέλουμε κι αυτή τη χρονιά να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους όλων των γονιών και των παιδιών της φλόγας για τη δωρεά των 6.000€ και να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτή αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο[…]

Ευχαριστούμε και πάλι την διοίκηση του ιδρύματος σας για την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει τη Φλόγα όλα αυτά τα χρόνια και παρακαλούμε να διαβιβάσετε τις ευχαριστίες και τις ευχές μας για ένα καλύτερο αύριο σε όλο το προσωπικό σας […]

Συνέχιση και εμπέδωση συνεργασίας με το Ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου


Το ΔΣ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας του με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου, που ανανέωσε για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στο έργο μας, αυτή τη φορά ενισχύοντας την πρόταση «Υποστήριξη της ολιστικής λειτουργίας του Κέντρου θεραπείας τραύματος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί» – Συντονισμένες δράσεις για την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης των παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε και συνοδεύεται από Δωρεά.


Ευχαριστηρια επιστολή Πρωτοβουλία για το παιδί

[…]Η AURORA χρηματοδοτείται αποκλειστικά απο δωρεές και χορηγίες και δίνει τον δικό της αγώνα, για να στηρίξει εκείνους που μάχονται ενάντια στα αιματολογικά νοσήματα στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους. Είμαστε κοντά σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη: με την φιλοξενία ασθενών στην Αθήνα, με την παράπλευρη στήριξη που προσφέρει η παροχή ψυχολόγου, διατροφολόγου και φυσιοθεραπευτή, με την δέσμευση να συνδράμουμε τα αρμόδια νοσηλευτικά κέντρα στην Ελλάδα αλλά και να συνεισφέρουμε στην καινοτόμο έρευνα […]»

Ευχαριστηρια επιστολή AURORA


[…]Η προσπάθεια που γίνεται σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσμενή απο οικονομικής απόψεως, βρήκε την κρίσιμη υποστήριξή σας επειδή εκτιμήσατε το ιδιαίτερο έργο του Κέντρου και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση και μας τιμά.[…] Με τη Δωρεά του Ιδρύματός σας, συμβάλατε αποφασιστικά στην επίτευξη των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων του Προγράμματος αυτού του έργου[…]»

Ευχαριστηρια επιστολή Πρωτοβουλία για το παιδί


[…]Εκ μέρους της δομής μας σας ευχαριστούμε απο καρδιάς για την πολύτιμη προσφορά σας στο κοινωνικό μα έργο. Η δωρεά σας ήταν μία ανεκτίμητη στήριξη για το σπίτι μας και μια ζεστή αγκαλιά στα παιδιά μας. […] Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία, αφθονία και χαρά […]»

Ευχαριστηρια επιστολή AbbaHouse


Screen Shot 2016-08-01 at 16.53.30«[…]Σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, το Ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου, στήριξε το σχολείο μας συμβάλλοντας στον μέγιστο βαθμό στην προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού με εποπτικά μέσα για τους μαθητές μας. […] πραγματοποίησε δωρεά που αξιοποιήθηκε για τη δημιουργία αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο χώρο του σχολείου. Από τότε μεχρι τώρα η αίθουσα αυτη αναβάθμισε την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών του ειδικού σχολείου, καθώς προσέφερε σε καθημερινή βάση ευκαιρίες ψυχικής αποφόρτισης και βίωσης χαράς στους μαθητές μας. […]»

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου


Screen Shot 2016-08-01 at 16.54.57«[…]Σας παρακαλούμε να δεχτείτε τις πιο θερμές ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου, των παιδιών και του προσωπικού τηε Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για τη γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου, που ενίσχυσε σημαντικά το πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο Προτυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή»  για 60 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.»

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών


Screen Shot 2016-08-01 at 16.55.57«[…]Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Πρόνοιας και Εκπαιδεύσεως Κωφών και Βαρήκοων Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες προς το Ίδρυμα σας για την πολυετή και συνεχή οικονομική βοήθεια που μας παρέχει[…]»

Ίδρυμα Πρόνοιας και Εκπαιδεύσεων Κωφών και Βαρήκωων Ελλάδος


Screen Shot 2016-08-01 at 16.57.24«Η εξόχως γενναιόδωρη προσφορά σας προς το ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» υπήρξε πραγματικά πολύτιμη για το έργο που επιτελείται στον φορέα μας για περισσότερα από 50 χρόνια. Η δωρεά σας αποτελεί δείγμα γενναιοδωρίας και κατανόησης των σοβαρών προβλημάτων της κοινωνίας μας. Ενισχύει όχι μόνο υλικά, αλλα κυρίως ηθικά, το δύσκολο έργο μας που είναι η μέριμνα και η προστασία του παιδιού, του εφήβου και του νέου με ειδικές ανάγκες.

Ι.Π.Α.Π. Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση


» Screen Shot 2016-08-01 at 16.58.21Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από Καρδίας για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που προσφέρετε στα προστατευόμενα παιδιά μας επί σειρά ετών. Η θερμή ανταπόκρισή σας σε κάθε κάλεσμα μας αλλα και η εμπιστοσύνη που δείξατε εξαρχής στον αγώνα μας είναι πραγματικά συγκινητική. Η βοήθειά σας, πάντα πολύτιμη, αποτελεί για εμας εφαλτήριο να συνεχίσουμε το σύνθετο έργο της παιδικής προστασίας[…]»

Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»


Screen Shot 2016-08-01 at 17.01.03«Πράξεις πραγματικής φιλίας όπως η δική σας, ενθαρύννουν την προσπάθεια μας να προσφέρουμε προστασία, φροντίδα, και αποκατάσταση σε παιδιά που έχουν υποστεί παραμέληση και κακοποίηση και να ελπίζουμε σε εναν καλύτερο κόσμο για όλα τα παιδιά του τόπου μας.»

ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της κακοποίησης του παιδιού


Screen Shot 2016-08-01 at 17.02.22«[…]Παρακαλώ, δεχθείτε ενα μεγάλο, θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς από όλους εμάς εδώ στην «Κιβωτό του Κόσμου» για τη βοήθειά σας προς εμάς και τα ευγενικά σας συναισθήματα και τον Ανθρωπισμό σας προς το απροστάτευτο παιδί. Η βοήθειά σας ειναι πολύ σημαντική για μας, πραγματικά χαιρόμαστε που είσαστε κοντά μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε την συμπαράστασή σας. Ευχόμαστε σε όλους σας, στις οικογένειες σας και τους συνεργάτες σας, υγεία, αγάπη, δημιουργία, ευτυχία, αιδιοδοξία, και να βοηθάτε πάντα τους γυρω σας.»

Κιβωτός του Κόσμου


Screen Shot 2016-08-01 at 17.03.26«Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» και μια ατελείωτη ευγνωμοσύνη είναι ότι λιγότερο μπορούμε να εκφράσουμε και να αισθανόμαστε απέναντι σε όλους σας για την αγάπη, την υποστήριξη, και την εμπιστοσύνη, με την οποία από το 2007 έχετε αγκαλιάσει το έργο μας και τα παιδιά που προστατεύουμε. Το ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & BLANCHE ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, στα πλαίσια του σημαντικού φιλανθρωπικού του Έργου έχει επανειλημμένα ενισχύσει το έργο μας συμβάλλοντας στην επιμόρφωση, εκπαίδευση και διαβίωση των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Πλαγιαρίου  Θεσσαλονίκης.»

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος


Screen Shot 2016-08-01 at 17.06.31«Αυτή τη δύσκολη περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, με τις ανάγκες των ανθρώπων να αυξάνονται συνεχώς, και τον εθελοντισμό δυστυχώς πολλές φορές να αντικαθιστά την Πολιτεία, ήρθατε εσείς ως «Μαννα εξ ουρανού», να βοηθήσετε την Οργάνωσή μας, με πολλούς  τρόπους, όπως με την πρώτη χορηγία σας του μεταφορικού μέσου (VAN) για να καλύψει τις συνεχείς μεταφορές προϊόντων και υλικών αγαθών της Οργάνωσης. Στην πορεία καλύψατε και συνεχίζετε να καλύπτετε ανάγκες περιστατικών που έχρηζαν και χρήζουν άμεσης βοήθειας, κατόπιν σχολαστικού ελέγχου…»

Εθελοντές του Κόσμου


Screen Shot 2016-08-01 at 17.07.23«…Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, ΕΛΕΠΑΠ, αισθάνεται ειλικρινά υποχρεωμένο για τη μεγάλη αγκαλιά αγάπης που το Ίδρυμα «Δημητρίου & Μπλανς Λαμπροπούλου» έχει ανοίξει για τα παιδιά με αναπηρία. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ειλικρινές ενδιαφέρον στηρίξατε με την πολύτιμη βοήθειά σας το πολυετές έργο της ΕΛΕΠΑΠ, στην Αθήνα αλλα και τα Παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα, ενδυναμώνοντας το βασικό στόχο του Ιδρύματος για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ολιστικής αποκατάστασης υψηλού επιπέδου, μέσα σε ενα ασφαλές και οικείο για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία περιβάλλον.»

ΕΛΕΠΑΠ,Ελληνικής Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων 


Screen Shot 2016-08-01 at 17.08.29«[…]Εκ μέρους του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τις δωρεές σας προς το Ίδρυμά μας. Πραγματικά αισθανόμαστε ευγνώμονες για τη συμπαράσταση σας στο εργο μας. Το Ίδρυμα Δημήτρης και Μπλανς Λαμπροπούλου κατατάσσονται σε αυτούς που εμείς ονομάζουμε «Μεγάλοι Έλληνες». Να είστε πάντα καλά να τους θυμάστε, να τους τιμάτε, και να συνεχίζετε το έργο τους.»

Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»


Screen Shot 2016-08-01 at 17.10.17«Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη σας προς τη Στέγη Αγάπης και για την Λιαν σημαντική δωρεά του Ιδρύματος σας. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, σε εκδήλωση ιερού καθήκοντος μας απέναντι στους ιδρυτές  του Ιδρύματός σας τα ονόματα των Ιδρυτών του, Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου, μνημονεύονται ήδη και θα μνημονεύονται στο διηνεκές κατα την τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε οποιονδήποτε εκ των δύο Ιερών Ναών του οικοτροφείου της Στέγης Αγάπης στην Παιανία.»

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Στέγη Αγάπης ο Ευαγγελιστής Ιωάννης Σ.Α.» 

© Copyright 2018 - Lambropoulos Foundation